Sunday, March 30, 2014

Idea

...Assalammualaikum...

Dah lama tak update blog dan terasa rindu nak update blog dan mencoretkan sesuatu kenangan, pengalaman dan jugak idea. Inilah medium bagi aku untuk meluahkan segala yang terbuku di dalam otak, hati serta akal fikiran yang waras. Kadang-kala, wujud jugak pemikiran yang tidak waras.

Aku bukan lupa tentang satu-satunya blog aku ini tapi kekangan masa. Kadang-kala idea tak ada. Apabila sebut tentang idea, ia akan memberi satu masalah buat aku. Nak tahu kenapa?

Idea ni datang tak kira masa dan tempat. Jika Allah nak bagi ilham/idea kat mana-mana pun dia boleh bagi. Ketika solat, dalam tandas, ketika belajar dalam kelas dan etc. Selalunya, apabila idea tu muncul aku ingin menyampaikannya melalui blog ini. Tapi, apabila aku start je bukak laman blogger, idea tu dengan segera terhapus. Hilang! Ada masanya menjadi samar-samar dan kadang-kala menjadi kaku bila berhadapan di depan laptop.

Masalah idea ni bukan sekadar untuk blog tapi bila nak menulis tesis pun idea boleh datang dan pergi. Bila dia pergi tu, bermulalah fasa termenung untuk mengembalikan semula idea yang telah pergi entah ke mana.

Sepatutnya, untuk menghindar dari idea tu terus menghilang, cara yang patut dilakukan adalah dengan mencatat idea tu sejurus idea tu muncul dalam benak pemikiran ni. Tapi, aku ni kadang kala tak sempat nak mencatat apa yang telah aku fikirkan dan terfikir. Lepas tu, mulalah rasa menyesal.

...Sekian, Wassalam...

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih kerana sudi meluahkan perasaan anda di sini. Lain kali luah la lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...