Monday, March 19, 2012

Lonely Sunday

Hari ni tiba-tiba nak luahkan sesuatu apa yang aku rasa sepanjang hari ini. Tak tahu lah sejak dua menjak ni lain macam je berlaku kat aku. Nak kata sedih tak pulak. Nak kata gembira pun tak jugak. Tapi, apa yang pasti, aku lebih suka menyendiri sekarang ni. Tak seperti biasa.

Aku jadi macam pendiam. Tak banyak berkata-kata. Selalunya aku lah orang yang paling kepoh sekali. Mungkin aku ni dah homesick sangat. Dah lama tak balik rumah. Mengikut perancangan bulan 4 ni baru nak balik rumah. Tak lama lagi tuh.

Mungkin juga aku rasa macam ni sebab angka 21 dah semakin hampir. Cubalah teka apa yang aku maksudkan dengan angka 21 tu. Jadi, mungkin ini di sebabkan tindakbalas emosi aku agaknya dalam mematangkan diri aku ni. Kecelaruan emosi lah ni sedang berperang kat dalam diri ni.



Apa yang aku buat hari ini agak membosankan. Kesepian. Jarang aku berlaku macam ni. Bangun tidur pagi. Lepas subuh tidur balik. Pukul 10 baru bangun. Tak sihat langsung macam ni punya gaya hidup. Niat nak berubah tapi payah pula nak mengubah.

Pukul 2 pergi library. Buat lab report dengan partner lab chemistry. Bahaya buat kerja berdua dengan perempuan ni. Nasib baik dia bawa kawan. Duduk meja berlainan. Fitnah perempuan ni bahaya. Boleh mengundang padah. Maruah perempuan kena jaga. Kalau tak aku juga yang susah.

Selalunya aku makan lunch and dinner beramai-ramai. Kali ni aku seorang diri. Ajak kawan yang lain semua tak ada. Semua keluar pergi KL. Hidup dalam kebosanan. Tak ada orang untuk aku berbual macam selalu. Selalunya kalau aku seorang diri, aku tak kisah. Tapi, kali ni lain macam pula. Nak ada kawan untuk berbual. Tapi, hari ini aku hanya banyak berbual dengan partner lab aku je tadi kat library. Tu pun tak lama. Bahaya kalau lebih-lebih.


Nak kata aku ni tak cukup rehat pun tak juga. Pasal aku ni banyak tidur. Dah macam baby pun ada. Tidur lebih banyak daripada terjaga. Dah makin lembab otak ni. Macam mana nak hilangkan mengantuk pun aku tak tahu. Pantang duduk bilik asyik tidur je.

Memang betul, hari ini aku merasa Lonely Sunday. Tak ada yang begitu menarik berlaku kat aku. Kecelaruan perasaan dan emosi ni melanda bak ombak mengganas. Mujur masih dapat dikawal. Ingat ALLAH lebih baik. Segala yang berlaku semua atas kehendaknya.

my new cousin. Muhammad Rayyan Amsyar bin Mohd Firdaus.
Bulan 4 ni aku balik nak tengok baby ni.
Nota Kerusi Merah : baca buku "La Tahzan" baru naik motivasi.

5 comments:

  1. lahh . sma lah kitaaa . bosan nyaaaa T.T

    ReplyDelete
  2. just be cool eh faizul..
    kengkadang emosi mmg x stabil..

    psstt..baby tu comel gilaaaaaaa..peluk cium dia bg pihak aku..hee(:

    ReplyDelete
  3. mar... nanti, aku buatkan utk ko... tp, biar aku yang peluk cium die dulu... huhu...

    ReplyDelete
  4. ko ni nak kna kawin cepat2 der..

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana sudi meluahkan perasaan anda di sini. Lain kali luah la lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...