Tuesday, January 10, 2012

Hantu Tindih Part 2

Setelah aku siarkan entry aku pasal Hantu Tindih banyak komen-komen positif ataupun feedback dari kawan-kawan aku di laman Muka Buku. Tapi, entry kali ni bukan aku nak seramkan lagi cerita tu. Cuma aku nak share lagi tip-tip yang boleh kita elak atau pun bila kita kena tindih apa yang patut kita buat.

Rentetan post tersebut bermula.
Post aku di wall makhluk di bawah ni.

Yang kat atas tu perbualan aku dengan kawan aku untuk memastikan kesahihan cerita aku. Takut aku menipu lah tu.


Yang ni start lah ada yang bagi pendapat atau pun tips untuk mengelakkan Hantu tersebut dari mengganggu. Bacalah sampai terbeliak biji mata. Kalau dah terbeliak, tu amal-amalkan lah apa tips yang mereka-mereka diatas ni bagi. Ambil lah tips yang baik. Buat yang mampu.


Yang ni plak cerita dari member yang lain. Sama juga. Pernah berlaku kat diri mereka ni. Jadi, nak dijadikan cerita bukan aku saja yang kena macam ni. Ramai lagi yang kena gangguan macam aku ceritakan kat entry yang lepas.
 Sebenarnya perbualan diorang ni panjang lagi tapi yang bawah tu dah merepek sikit. Ini je lah yang sanggup aku ambil.


Yang ni ada satu lagi tips yang boleh korang boleh ikut. Tak susah sebenarnya. 

Tips yang diorang bagi tahu ni lebih kurang sama je. Tapi tak salah kalau kita banyak kan pandangan kan? Lain orang lain tips nya. Tapi tips ni semua boleh pakai. Kita cuba dan tawakal je bila perkara macam ni berlaku pada diri kita.

Ada juga komen yang aku terima yang dia tak percaya pasal hantu tindih ni. Dia lebih prefer kepada ilmu sains dimata masa kita tidur kita dalam kekejangan otot. Melalui entry aku yang lepas, perkara yang berkaitan makhluk yang bukan manusia ni pun kita kena percaya jugak. Kat dunia ni bukan setakat manusia je yang tinggal. Makhluk-makhluk lain pun ada juga seperti jin. Jin pun ada jin baik ada jin jahat. Kalau Syaitan tu sah-sah lah jahat. Tak ada baiknya.

Sesungguhnya entry ini hanya perkongsian maklumat dan pengalaman yang ku alami. Tiada kaitan dengan unsur tahyul mahupun khurafat.

Segala komen Muka Buku aku ambil dari pemilik blog Suda Ketone. Sama macam nama pesbuk dia.

p/s : rasa-rasanya boleh tak kalau kita buat filem yang bertajuk HANTU TINDIH memandangkan kat wayang ni pun da banyak cerita hantu yang merepek. So, tak salah kalau aku tambah lagi merepeknya. huhuhu..

8 comments:

  1. penggemar hantu tindih ke ape anda nih?

    siap ade sambungan.
    haih ._."
    hahaha

    infieyonashoe.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. yang penting kita kena kuatkan iman kita di dada...jangan mudah rasa takut dan gelisah...

    ReplyDelete
  3. taknyah la buat filem antu tindih.. dah muak tengok muka antu tak siap kat tv..

    siyes dah tak takut.. mula2 dulu ye... sekrang erm... buekk !

    ReplyDelete
  4. tu lah... dah x takot dah dgn crite hantu...

    ReplyDelete
  5. yg pernah & selalu kena je yg tahu...

    ReplyDelete
  6. gaggaga
    antu tindih ye
    emm..asenye mang wujud, sebab cm tuan belog ckp,bukn kita je duduk dlm dunia ni :)

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana sudi meluahkan perasaan anda di sini. Lain kali luah la lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...